Türkiye Avukat

Türkiye Avukat

Türkiye Avukat

Türkiye'de görülmesi gereken hukuki meselelere ilişkin Türkiye'de Avukatlık ruhsatnamesine sahip, Türkiye'de bulunan barolara kayıtlı Avukatlar tarafından gerek Türk vatandaşları gerekse yabancılara hukuki danışmanlık ve dava temsil faaliyetlerinde bulunulabilmektedir. 

Bu kapsamda özellikle yurtdışında yerleşik Türk vatandaşlarımızın Türkiye'de miras, gayrimenkul, mirastan mal kaçırma, boşanma, ceza davaları gibi çeşitli nedenlerle davaları ve hukuksal ilişkileri devam etmekte ve Türkiye Avukat aracılığıyla ülkemizdeki uyuşmazlıkları çözüme ulaştırmaya çalışmaktadırlar.

Özellikle yurtdışında yerleşik vatandaşlarımızın birden çok hukuki meseleleri ülkemizde nüksedebilmektedir. Bu hukuksal meselelerin profesyonel şekilde çözüme ulaştırılması ülkemizden uzakta yer alan vatandaşlarımızın haklarının telafisi imkansız tehlikelere uğramaması adına Türkiye'de çalışmakta olan Avukatlar'dan hukuk danışmanlığı ve dava desteği almaktadırlar.

 

Türkiye'de Davam Var Ne Yapmalıyım?

Yabancı bir ülkede ikamet ediyor ve Türkiye'de bir davanız varsa bu hususta ilk tavsiyemiz Türkiye 'de bulunan Avukat ile çalışmak olacaktır. Zira haklarınızın müdafası usul hukuku başta olmak üzere maddi hukukun doğru izah edilmesi ve zamanında ve doğru başvuruların yapılmasına bağlıdır. Büromuz genellikle miras, aile, ceza, gayrimenkul ve franchise hukukuna ilişkin yabancı ülkelerde yerleşik Türk vatandaşlarının temsil faaliyetlerini yürütmektedir. Diğer hukuki alanlarada uygulama da rastlanmakla birlikte genellikle yabancı ülkede yerleşik vatandaşlarımızın Türkiye'de meydana gelen uyuşmazlıkları bu minvalde olmaktadır.

 

Türkiye Avukat Tutmak İçin Türkiye'ye Gelmem Zorunlu mu?

Türkiye'de size karşı açılmış bir dava olması yahut sizin açmanız gereken bir dava olması durumunda Türkiye'ye gelmeniz gerekmemektedir. Zira davaya cevabınızı yahut iddilarınızı Avukatınız sizin adınıza öne sürebilir ve haklarınızı savunabilir. Bunun için Türkiye Konsolosluklarından Avukat vekaletnamesi çıkartmanız yeterli olacaktır. Vekaletname tanzimine binaen posta yoluyla vekaletnamenizi Avukatınıza iletebilir ve yasal işlemlerinizi bu yolla takip edebilirsiniz.

 

Türkiye'de Avukatlar Hangi Kurallara Tabidir?

Türkiye'de Avukatlar sıkı kurallarla denetim altındadır. Meslek kuralları başta olmak üzere cezai müeyyidelerle ağırlaştırılmış bir sorumluluk altında görevlerini icra eden Avukatlar aynı zamanda adalete hizmet eden ve insanların haklarını almasına yardım eden birer adalet temsilcileridir. Anayasal olarakta yargının üç sac ayağından biri olarak tanımlanan Avukatlar Türkiye'de aşağıdaki yükümlülüklere de tabidir.

Avukatlar Sır Saklama Yükümlülüğüne Tabidir.

Sizin verdiğiniz bilgileri suç teşkil etse, kusurlu olsanız, hatalı olsanız dahi hiçbir mercie bildiremez ve açıklayamaz aynı zamanda aleyhinize tanıklıkta yapamazlar. Avukatların bu fonksiyonu Türkiye'de Avukatınızla güven içerisinde çalışmanızı ve sizi savunmasını teminen sevk edilmiş düzenlemelerdendir.

Avukat müvekkilinin hakkı ile çekişmeli başka bir iş icra edemez.

Avukatlar ticaret yapamaz, avukatlıkla bağdaşmayan başka bir iş yapamaz ve sizin hakkınızla bağdaşmayacak hiçbir işe girişemezler. Aynı zamanda Türkiye 'de Avukat karşı tarafın menfaatini gözetemez.

 

Türkiye Avukatları İle Nasıl Anlaşma Yapılmaktadır?

Türkiye 'de Avukat lar serbest şekilde ücret belirleme hakkına sahiptir. Ancak belirlenecek ücretlerde bir asgari Avukatlık tarifesi bulunmaktadır. Bu ücret tarifesi altında Avukatın iş alması yasaktır. Yapılacak ücret anlaşmaları bu çerçevede eğer ki asgari ücret tarifesinin altındaysa geçersiz olacaktır. Yine müvekkilinin hakkının belirli bir bölümünü aşan Avukatlık anlaşmaları da aynı şekilde yasak ve geçersizdir. 

 

Türkiye Avukat , Türkiye Avukatları , Türkiye Avukat Ücretleri , Türkiye Avukatı, Türk Avukat, Türk Avukatları, Türkiyeden Avukat, Türkiye Avukat tutmak